Hungarian (formal)English (United Kingdom)Italian - Italy
A kosarad jelenleg üres!

Segíthetünk?

info@livinghistory.hu

Bánki Hajnal
+36 (70) 947-5391

Németh Ádám

Munkanapokon: 8:00-19:00

Vezéri Viseletek Esztergomban

A Living History ismét egy megtisztelő felkérést kapott, ezúttal az esztergomi Balassa Bálint Múzeum és Könyvtár-tól. Egy előkelő honfoglaló pár teljes öltözetét készítettük el múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz. Nagy örömünkre, a múzeum dolgozói igen elégedettek voltak az elkészült darabokkal. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a női honfoglaló csizmában rögtön ketten is haza szerettek volna menni.

Balassan_montzs

A két kaftán brokátból készült. Nagy kihívást jelentett, hogy olyan egyszerű brokát anyagot találjunk, mely korhű a IX-X. század egyszerű örvény és négyzetes mintáihoz. Mind a férfi, mind a női öltözet készítésekor nagy gondot fordítottunk a színek, az ékszerek és a kiegészítő tárgyak harmóniájára.

Férfi öltözet

FM0001

A vezéri nemezsüveghez igazi prém dukál. Ez a darab nyest prémmel készült.


TE0052

A rombusz mintás mélyzöld brokát kaftán is méltó egy honfoglaló vezérhez.


TE0052-1 TE0052-3

A kaftán csomó-gombokat és magas, álló gallért kapott. A lenzsinór füleket bőrrátétek rögzítik. Közelről jól látszik a finom, korhű brokát minta.


 SA0009

A galvano plasztikával készült tarsoly eredeti méretekben.


BM0591

Moschevaja balakai alán lelet ihletésére készült vaskés. Jól látszik, hogy a markolat egy darabból áll össze, és a pengét a kifúrt markolatba rögzítették, akárcsak az eredetit.


TE0054 TCS0001

A finom gyapjúból készült lovaglónadrág a férfiaknál és a nőknél is vélhetően hasonló szabással készült. Kényelmes mozgást enged minden testhelyzetben. Bő szárát begyűrték a magas szárú, peremes talpú csizmába.

Női öltözet

FM0002

A női süveg a férfiakénál élénkebb, vidámabb színű. Formáját a legismertebb rekonstrukciós rajzok alapján alakítottuk ki, ezért is kapott egy elegáns, felcsapott peremet.


TE0053

TE0053-1

A kaftán pontozott díszítésű veretei a karosi leletanyagot tükrözik. A mélybarna selyemszegély kellemes kontrasztja a vajszínű brokátnak, melyet derékon egy selyemöv fog össze.


broktos_honfoglal_ing

A finom lenvászon ing is kapott a vidám, örvénymintás brokátból.


SA0010 SA0011

SA0010-1

Mit érne egy szép női ruha a hozzávaló ékszerek nélkül! Egy dekoratív hajfonatkorongpárt és egy gömbsorcsüngős fülbevalópárt készítettünk hozzá.


TCS0002 TCS0002-1

A férficsizmával csaknem azonos női csizma elegáns sáfrány színben pompázik.

 

Segíthetünk?

modul-kerdezzbatran-hajnal

Bánki Hajnal
+36 (70) 947-5391

modul-kerdezzbatran-adam

Németh Ádám

Munkanapokon: 8:00-19:00

info@livinghistory.hu