Hungarian (formal)English (United Kingdom)Italian - Italy
A kosarad jelenleg üres!
Mérettáblázat

Segíthetünk?

info@livinghistory.hu

Bánki Hajnal
+36 (70) 947-5391

Németh Ádám

Munkanapokon: 8:00-19:00

100% 10 napos pénzvisszafizetési garancia
Múzeumok
A Living Historyn kapható Bánsághi-fegyverek a Hadtörténetiben

A Living Historyn is kapható népszerű termékek, a Bánsághi-fegyverek folytatják az ifjú szívek és a múzeumok meghódítását. Nagy örömünkre, ezúttal egy XV. századi magyar egykezes kard és egy XVI. századi huszárszablya Bánsághi-féle másolatával gazdagodott a Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógia palettája.

A fegyverek természetesen nem csak a múzeum számára elérhetők. A szablya FK13_L-es, a kard FK12_L-es cikkszámmal rendelhető az oldalon.

huszar_2

A jellegzetes kora-újkori magyar szablya markolat

Bővebben...
 
A Living History a Bánsághi-páncél füleki kiállításán

Ismét múzeumba kerülhetett a Living History. Ezúttal Fülekre, a Bánsághi Páncél vándorkiállítására készítettünk XV. századi gambesont, gyapjúnadrágot, XV. századi cipőt,, és egy teljes szpáhi ruházatot. A kiállításban ezenkívül a híres-neves Churburgi vértet (XIV. század), Mátyás király gyalogos katonájának páncélzatát és fegyverzetét, egy vérbeli landsknecht duplazsoldos páncélját és ellenfelének, a szpáhi lovasnak a vértezetét láthatjuk a Bánsághi-páncél jóvoltából.

Teljes_kp

A díszes kompánia: három évszázad, négy nemzet

Bővebben...
 
Siklósi Vármúzeum

Kiállítás megnyitó: 2011. május 25.

Kívül-belül megújult a Siklósi Vármúzeum! A nagyszabású átalakítás részeként látványos páncélokat rendelt a Múzeum. A kiállításon látható például egy teljes XVI. század eleji Maximillian típusú vért, teljes rákos huszárvért és egy lóvért is...

A kiállításon szereplő páncéljaink:

XIV. századi hundsguegel (kutyafejű) sisak

Kutyafejű sisak

Bővebben...
 
Intercisa Múzeum

A Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága által benyújtott „Új foglalkoztató terek kialakítása a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban” címet viselő pályázata által vált lehetővé, hogy a múzeumba látogató gyerekek a saját kezükbe véve tapasztalhassák meg a római légió katonái által egykor használt felszerelések súlyát.

428167469

Egy "világhíres" sisak a kiállításból

Bővebben...
 
Boldogkőváralja Vármúzeum

"Itt küzdtenek honért…"

Kiállítás megnyitó: 2010. március 11.

"A Boldogkőváraljai Vár palotaépületében az „Itt küzdtenek honért…” című kiállítás nyílt meg ünnepélyes keretek között. Itt a középkori Magyarország emlékei láthatók az államalapítástól a Rákóczi-szabadságharcig." A kardok és lovagi páncélok mellett értékes könyvrégiségi és térképészeti kiállítás is látható, melynek egyik legértékesebb darabja a szatmári béke eredeti példánya. A kiállításon szerepel továbbá egy XV. századi gótikus teljes vért is, egyik közismert páncélkészítő mesterünk keze munkája nyomán.

bansaghipancel_-_boldogkovaraljavarmuzeum1

Bővebben...
 
Mohácsi Történelmi Emlékhely

2011. augusztus 29-én a Mohácsi csata évfordulóján adták át a Mohácsi Történelmi Emlékhely új fogadóépületét, amelyben interaktív módszerekkel mutatják be az 1526-os mohácsi csata mozzanatait, az esemény előzményeit és következményeit. A kiállításon bemutatásra kerül egy XVI. századi Maximillian típusú teljes vért és egy janicsár vért is, melyek egyaránt neves készítőnk keze munkáját dicsérik.

mohacsiemlekhelylatkepe

Bővebben...
 
Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Hamarosan...
 
Nemzeti Múzeum

HOZZÁNYÚLNI SZABAD!

Sokszor a legnagyobb élmény a gyerekek kezében látni a szép kézműves munkákat. A Living History oldalán is kapható törökkori Bánsághi-páncél termékeket. A Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai használják osztályfoglalkozásaikon. Az eredmény mindig biztos: osztatlan siker a Living History műtárgy másolatainak! A képek magukért beszélnek. 

bansaghipancel_a_nemzeti_muzeumban2

Dávid, az ifjú huszár

Bővebben...
 
Műtárgymásolatok

Egy kiállítás dísze, de sajnos szégyene is lehet egy műtárgymásolat. 

Mi a Living Historynál nagyon fontosnak tartjuk, hogy az általunk készített múzeumi másolatok egy az egyben visszaadják az eredeti tárgy hangulatát, pontos arányait, textúráját, jellegzetes formáját. 

Az alábbi múzeumi másolataink jól mutatják, hogy milyen minőségben képesek kézműveseink lemásolni az eredeti darabokat:

Huszársisak (XVI. század vége)

Huszar_sisak_rgi_s_j

Huszárszablya (XVII. század közepe)

Szablya_eredeti_s_msolat

Huszárkopja hegye (XVI. század)

Kopjahegy_j_s_rgi

"Otthonvédő", vagy parasztkés (XV. század)

Messer_eredeti_s_j